Veelgestelde Vragen

Hartelijk dank voor jouw interesse in VOIR. Op deze pagina staan alle veelgestelde vragen! Neem gerust een kijkje, lees alles goed door en mocht je daarna alsnog (andere) vragen hebben, kan je mij te allen tijde mailen met jouw vraag.

Bied je ook film aan?

Ik doe enkel fotografie. Voor film raad ik je aan om zelf contact op te nemen met de volgende videografen:

Nederland:

 • loubske@gmail.com
 • info@awliya.nl
 • info@hsstudio.nl
 • kz_pictures@hotmail.com
 • artofdutch@outlook.com
 • doniavisuals@gmail.com
 • info@kenzaphotography.nl

Belgie:

 • info@prvideography.com
 • mirodarina@gmail.com
 • filmsbychima@hotmail.com

de afspraken die gemaakt worden met de videograaf staan geheel los van VOIR Fotografie. Verder ben ik niet aansprakelijk voor hun levering/bereikbaarheid. Ook wens ik niet gecontacteerd te worden over een videograaf.

Ben je zelf een videograaf, heb je een cinematic stijl en wil je hier ook tussen staan? stuur me even een berichtje met je email adres!

Wat als er weer een corona lockdown komt en mijn feest niet door mag gaan? Hoe zit het dan met mijn aanbetaling?

Bij de eerste corona lockdown, gaf ik de aanbetaling terug als de fotosessie niet verplaatst kon worden en als er geen ander alternatief mogelijk was (bijv. fotoshoot alleen zonder feest).

Vanaf heden geldt: mocht jouw geboekte sessie niet doorgaan ivm de opgelegde maatregelen, dan wordt de administratiekosten* omgezet in een cadeaubon wat 1 jaar geldig zal zijn vanaf de oorspronkelijke geboekte datum. Het is dus je eigen verantwoordelijkheid of je dan nu al je datum wil vastzetten of niet. Het risico hiervan is dat jouw datum eventueel vol kan raken.

Voor klanten waarvan de contracten vóór 14 maart zijn opgesteld en hun feest nog moet plaatsvinden, voor hen geldt nog steeds: mocht jullie fotosessie uiteindelijk niet door kunnen gaan ivm de corona maatregelen, dan kunnen jullie de aanbetaling alsnog terug krijgen. Uiteraard nadat jullie eerst jullie best hebben gedaan om een alternatief te zoeken waarbij beiden partijen niet op achteruit zullen gaan.

*Administratiekosten: tegenwoordig werk ik niet met aanbetalingen maar met administratiekosten. Dat wil zeggen dat ik een laag bedrag vraag voor de gemaakte administratie. Dit bedrag kan je in geen enkel geval terugeisen.

Je hebt gefotografeerd op een bruiloft waar wij als dienst aan het werk waren, mogen wij een aantal foto's van ons werk?

Dat mag! Wel gelden hiervoor een aantal voorwaarden. Ik verwijs je daarom graag door naar artikel 9 Auteursrechten & Publicaties van de algemene voorwaarden op deze website.

Let op! Het is niet toegestaan om de foto’s via klanten te verkrijgen. Het recht op verspreiding van foto’s is voorbehouden aan VOIR Fotografie. 

Wanneer kan ik mijn foto's verwachten? wat is de levertijd?

je ontvangt alle bewerkte foto’s via PASS uiterlijk binnen 3 maanden.

Hoeveel bewerkte foto's krijg ik?

Dat verschilt per aantal uur wat je hebt afgenomen en per gelegenheid. Over het algemeen kan je rekening houden met de volgende aantallen (let op! dit zijn richt aantallen).

 • 10 uur: ± 800 foto’s
 • 6 uur: ± 400 foto’s
 • 4 uur: ± 200 foto’s
 • 1 uur: ± 80 foto’s
Ik ben niet blij met mijn buik/armen/huid/haar, kun je mij mooier maken in Photoshop?

ik werk niet met photoshop! Ik maak dus niets kleiner, mooier of dunner etc. Mijn nabewerking bestaat uit het aanpassen van belichting, kleur en contrast. Mocht je nou écht onzeker of ontevreden zijn over iets, meld het mij dat gerust vooraf! Dan kan ik je tijdens de shoot wat aanwijzingen geven, waardoor de aandacht meer ligt bij de features die jij zelf wél mooi vindt.

Kan jij mij helpen met het vinden van een geschikte shoot locatie?

HIER staat vrijblijvend een lijstje met een aantal shoot locaties ter inspiratie.

Uiteraard kan er van het lijstje worden uitgeweken. Bij binnen locaties graag van te voren bespreken met VOIR voordat er gereserveerd wordt, zodat wij samen kunnen kijken of de belichting op de gekozen locatie geschikt is voor de mooiste shots! 

Het is aan jou om een shoot locatie te vinden en eventueel te reserveren. VOIR is hier uiteindelijk niet voor verantwoordelijk (Art. 3.3 Algemene Voorwaarden)

Kan ik de loveshoot op een andere dag doen dan de bruiloft?

Dat is mogelijk op elk gewenste dag voor de bruiloft, mits ik beschikbaar ben. Deze optie is in de prijs inbegrepen van het pakket van 10 uurtjes. Op de dag van de bruiloft zelf trek ik dan 3 af van het pakket, omdat de shoot eerder is geweest.

Tussen de loveshoot en het feest in de zaal zit meer dan 3 uur rust. Kan ik die afhalen van de totale tijd?

Nee, ik reserveer een hele dag voor je en in die 3 uur kan ik niet even tussendoor een andere opdracht aannemen. Ik bereken de prijs vanaf het moment dat ik bij het bruidspaar aankom tot het moment dat ik vertrek van het bruidspaar.

Ik wil de foto's die jij hebt gemaakt, graag zelf bewerken. Kan ik de originele RAW-bestanden krijgen?

Nee, de RAW-bestanden blijven altijd bij VOIR. Mijn werk is pas af wanneer de reportage tot in de puntjes is nabewerkt. Elke afzonderlijke foto wordt met veel aandacht, zorg en liefde gefinetuned op belichting, kleur en contrast. Deze nabewerking is een essentieel onderdeel van mijn werkwijze, en daarom verlaat geen enkele foto onbewerkt mijn kantoor. Als je mijn werk mooi vindt, zorg ik er graag voor dat ook jouw reportage helemaal in VOIR-stijl wordt afgeleverd.

Hoeveel tijd moeten we reserveren voor de fotoshoot tijdens onze bruiloft?

Het hangt natuurlijk helemaal af van wat jullie wensen zijn. Maar doorgaans raad ik aan ongeveer 2 uur de tijd te nemen voor een fotoshoot. Dat klinkt misschien ruim, maar de ervaring leert dat dit absoluut geen overbodige luxe is. Dan hebben jullie de tijd om los te komen en lekker ontspannen voor de camera te staan. Vergeet niet de reistijd van en naar de lokaties hierbij op te tellen, de tijd die nodig is om te parkeren in een drukke stad etc. En eventuele uitloop voor wanneer de shoot gepland is op de dag van de bruiloft.

Wij trouwen in Frankrijk/Zuid-Afrika/Engeland etc. Kunnen we jou meenemen?

Ik werk graag in het buitenland. Stuur mij vrijblijvend een bericht om te bespreken wat er allemaal mogelijk is.

Hoe lang van tevoren moeten we je boeken, als we jou als bruidsfotograaf willen?

Als jullie er zeker van willen zijn dat VOIR nog beschikbaar is op jullie bruiloft, laat het mij dan zo snel mogelijk weten, zodat ik jullie datum kan reserveren in mijn agenda. Met name de vrijdagen en zaterdagen in mei-oktober zijn populaire trouwdata. Als jullie lang wachten, is de kans groter dat ik al geboekt ben door een ander stel! Neem daarom het liefst 9-12 maanden van tevoren contact met mij op, dan is er nog een goede kans dat ik beschikbaar ben op jullie trouwdag.

Trouwen jullie al heel snel? Afhankelijk van de datum ben ik soms ook nog last-minute beschikbaar, dus mail mij gauw, you might be lucky! Hebben jullie nog steeds een vraag? Laat het mij weten via het contactformulier!